Annesi Gülay Biçer'in doktorunun tavsiyesi ve kadın spor merkezindeki eğitmenin yönlendirmesiyle 3 yaşında yüzmeye başlayan Muhammed Ali, yaklaşık 5 yıldır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yıldırım Belediyesine bağlı Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Telekom Efes’e boyun eğdi Türk Telekom Efes’e boyun eğdi

Tek koluyla evde ve okulda her işini kendisi gören, havuza girerken de hazırlıklarını yardım almadan yapan Muhammed Ali, bir yıldır antrenörü Erkan Altay gözetiminde haftanın 6 günü yüzme antrenman yapıyor.

Okulu ve spor yaşantısında en büyük desteği annesi, babası ve ağabeyinden gören Muhammed Ali, antrenörüyle, en sevdiği animasyon filmdeki bir sahnede gördüğü Kungfu hareketini selamlaşma ritüeline dönüştürdü.

Şehit Polis Bülent Aslan İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Muhammed Ali, Eskişehir'de düzenlenen Para Yüzme ve Deaf (İşitme Engelliler) Yüzme Bölge Şampiyonası'nda, S-5 derecesinde (engel sınıflandırması) katıldığı 5 kategorinin 3'ünde birinci, birinde ise ikinci oldu.

Muhammed Ali bu sonuçla 29 Temmuz'da Trabzon'da yapılması planlanan Para Yüzme ve Deaf Yüzme Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası için davet aldı.

Yıldırım Belediyespor Kulübü sporcusu Muhammed Ali Biçer, katıldığı ilk turnuvada madalyalar kazanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Bebekken omurgasının deforme olmaması için yüzmeye başladığını belirten Muhammed Ali, "6. yılımda turnuvaya katıldım. Çok güzel geçti. Açıkçası sonuçtan emin değildim ama çok şükür 3 altın, bir gümüş madalya aldım ve Trabzon'daki yarışa hak kazandım." diye konuştu.

Muhammed Ali, antrenörlerinin kendisinin gelişimi için büyük emek harcadığını bildirdi.

Antrenmanlarının çok iyi geçtiğini anlatan Muhammed Ali, "Önce Türkiye, sonra Avrupa ve dünya şampiyonaları, ardından da olimpiyatlara katılıp Türk bayrağını buralarda dalgalandırmak istiyorum." dedi.

Kaynak: AA