Ankara Kulübü Derneği Etimesgut Şube Başkanı Bayram Kocaman ve beraberindeki Seymenler, 31 Mart 2024'te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde  Etimesgut Belediye Başkanı olan Erdal Beşikçioğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyarette hediyeler takdim edilerek Başkan Beşikçioğlu’na Etimesgutlu Seymenlerin, belediye ile birlikte yapılması istenilen projelere ilişkin talep ve önerileri sunuldu.

27 ARALIK RUHU YAŞATILIYOR

Ankara Kulübü Derneği Etimesgut Şube Başkanı Bayram Kocaman, ziyarette yaptığı konuşmada; 27 Aralık 1919'da Ankara'ya Milli Mücadeleyi yürütmek için gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Dikmen sırtlarında karşılayan Ankaralı Seymenlerin günümüz temsilcileri olduklarını anımsatarak,  Atatürk'ün, '27 Aralık Ruhunu, Seymenlik Geleneğini yaşatın' direktifiyle kurulan Ankara Kulübü çatısı altında Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'nın kadim değerlerine sahip çıkmaya ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kocaman, konuşmasında Etimesgut’un tarihi geçmişinden ve Ankara kültürü için öneminden bahsetti, belediye ile birlikte gerçekleştirmeyi istedikleri projelere dair talep ve önerilerini Başkan Beşikçioğlu’na iletti.

Ankara'da bataklıktan akıllı parka dönüştürülen "Sincan Park" hizmete açıldı Ankara'da bataklıktan akıllı parka dönüştürülen "Sincan Park" hizmete açıldı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da konuşmasında Ankara Kulübü Derneği Genel Merkez ve Etimesgut Şube Seymenlerinin ortaklaşa ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Değerli Seymenlerimiz ile birlikte ortaklaşa hayata geçireceğimiz projeler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Başkent Ankara'mızın tarihi kültürel değerlerini yaşatacak ve bu değerleri hep beraber gelecek nesillere taşıyacağız. Bugün burada Atatürk’ün kurduğu ve emanet ettiği bir ilçede Ankara'mızın sembolü Seymenlerimizi ağırlamaktan gurur duydum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi