DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, bugün nisan ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önüne giderek, tepki gösterdi. Çerkezoğlu, burada yaptığı konuşmada TÜİK’in sürekli olarak enflasyonu düşük belirlediğini savunarak, “TÜİK sürekli olarak enflasyonu düşük belirleyerek her gün ama her gün soframızdaki ekmeğin daha fazla küçülmesine yol açıyor. TÜİK, İşçinin , emekçinin sofrasından bir dilim ekmeği daha çalıyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Gastroshow'a katılacak Kültür ve Turizm Bakanı Gastroshow'a katılacak

TÜİK verilerine göre dört aylık enflasyon hesaplandığında, yüzde 18,72 gıda enflasyonu yüzde 70'e dayandığını kaydeden Çerkezoğlu, “TÜİK rakamlarıyla bile baktığımızda çok yüksek bir enflasyon karşısında her gün daha fazla yoksullaştığımız bir dönemi yaşıyoruz” diye konuştu.

‘VERİLERİ KARARTMAYA DEVAM EDİYOR’

Gerçek enflasyon verilerinin açıklanmadığını savunan Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“Biz DİSK olarak bu listenin açıklanması için TÜİK’e bir başvuru yaptık. TÜİK, bu başvurumuzu reddetti. Arkasından CİMER üzerinden TÜİK’den bu listeyi istedik. TÜİK, ikinci kez reddetti. Adalet Bakanlığı bünyesindeki Bilgi Edinme Kurulu’na başvurduk. Kurul, başvuruyu reddetti. Ondan sonra bu süreci yargıya taşıdık. Ankara 6. İdare Mahkemesi, oy birliğiyle verdiği kararda bu verilerin TÜİK’in elinde olduğu ve bunu bütün kamuoyu ile ve DİSK ile paylaşmasının görevi gereği olduğunu söyledi. Ama TÜİK, buna rağmen verileri bizlerle paylaşmamaya devam ediyor. Yargı kararlarına uymayan TÜİK, verileri karartmaya devam etti.”

‘İŞÇİNİN EKMEĞİYLE OYNAMAKTAN VAZGEÇİN’

TÜİK başkanının, yargı kararlarına uymayarak suç işlediğini ifade eden Çerkezoğlu, “Yargı kararlarına uymayarak milyonları mağdur edenlerin yarattığı hukuksuzluk ve haksızlıkla sonuna kadar mücadele edeceğiz. TÜİK başkanlığını görevini yapmaya çağırıyoruz. Gerçekleri saklamaktan vazgeçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Çerkezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TÜİK başkanlığını işçinin, emekçinin ekmeğiyle oynamaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Bu enflasyon rakamlarıyla bile her gün daha fazla yoksullaştığımız bu süreçte herkes bilsin ki yargı ve hukuk tanımaz düzenle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzeni mutlaka değiştireceğiz.”

Muhabir: Merve Us Acıoğlu