Geçtiğimiz günlerde beyaz ete ilişkin getirilen “aylık 10 bin ton, yıllık ise 80 bin ton” sınırlamasına CHP’den tepki geldi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, ihracat sınırlamasının sektörü çöküşün eşiğine getireceği uyarısında bulunarak, “Uzun yıllardır emek verilerek büyütülen ve başarıyla yürütülen beyaz et üretimi ve ihracatı, ani ve plansız bir kararla baltalanmakla karşı karşıya” dedi.

Özel: Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıma sorumluluğumuz var Özel: Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıma sorumluluğumuz var

Beyaz et ihracat sektörü ekonomik olarak yaklaşık 1 milyar dolarlık bir değere sahip olduğunu ifade eden Adem, “Orta Doğu ve dünyada önemli bir yer edinen ve her yıl büyüyen beyaz et sektörümüz, son 2 yıldır devlet tarafından sistematik bir biçimde küçültülmektedir. Sektörde söz sahibi olan firmaların, 25 yıldır edindikleri kazanımı bir çırpıda yok sayarak, faturayı sektöre kesmek doğru bir yaklaşım değildir” dedi.

BEYAZ ET TÜKETİMİ ARTIYOR

Üretim ve ihracat artışıyla birlikte beyaz et tüketiminin de arttığını kaydeden Adem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beyaz et tüketiminin düşmesinin sebebi ihracat değil, yanlış yönetim ve ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardır. Ayrıca, beyaz et ihracatındaki bu sınırlama, ülke ekonomisine de olumsuz etki yapacaktır. Bu nedenlerle, beyaz et ihracatına getirilen sınırlamaların gözden geçirilerek yanlıştan dönülmesi gerekmektedir.”

Muhabir: Merve Us Acıoğlu